Rabu, Februari 15, 2012

Chocolate Wrapper

Salam semua,

Kali ni cara nak buat chocolate wrapper pula. Pun tak susah... yang utama mesti la kena ada coklat bar. Pilih sebarang jenis coklat yang ada di pasaran, Vochelle, Cadburry atau pun yang local atau homemade punya... janji dalam bentuk bar.



Beli wrapping yang dirasakan in dengan tema party yang kita nak buat tu. Saya gunakan gambar bear & damask (blue). Untuk memudahkan kerja, ukur pembalut coklat yang asal tu kemudian apply ukuran tu pada wrapping paper.



Beginilah keadaannya selepas siap di balut. Saya menggunakan coklat 45gm dan 90gm.



Kemudian, boleh letak label tag & riben untuk memeriahkan suasana coklat tu lagi. Comel kan... nampak eksklusif dan cantik.

Sekiranya anda tak ada masa, serahkan saja pada saya untuk merealisasikan wajah baru coklat yang di ingini tu. Tentu saja anda boleh request theme untuk sarung coklat tu atau kita sharing idea, yang macam mana anda berkenan nak buat.

Terima kasih.

Tiada ulasan: